MAIN MENU

Omtrent

Tuinarchitecte Geertrui Morren stelt zich even voor:

Geertrui Morren

Al zolang ik me kan herinneren ben ik geboeid door al wat groeit en bloeit. Dit gegeven loopt dan ook als een rode draad door mijn leven.

In mijn middelbare opleiding volgde ik de richting “Tuinbouw” in het Vrij Landelijk Instituut te Oudenaarde.

Na mijn afstuderen ginder (1996) was de richting Landschaps- en Tuinarchitectuur aan de Hogeschool Gent een logisch vervolg. Daar heb ik in 1999 mijn diploma “tuinarchitect” behaald.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij de Vlaamse Landmaatschappij, ben ik teruggekeerd naar mijn grote interesse: het ontwerpen van tuinen. In 2006 heb ik de stap gezet om te beginnen als zelfstandig tuinarchitect en zo was “Lathyrus” een feit.

Uit lijnen, vormen en structuren een evenwichtige compositie puren, passend bij de woning en omgeving. Het esthetische aan het praktische koppelen en omgekeerd. De juiste planten kiezen en combineren om zo sfeer te scheppen. Bij elk nieuw tuinproject dat op mijn pad komt geniet ik steeds weer van alle aspecten die erbij komen kijken.

Op kleinere schaal, maar met voor een stuk dezelfde principes, creëer ik bloemstukken. Liefst met natuurlijke materialen, niet al te gekunsteld. Na het slagen voor de ondernemersopleiding Florist kon ik ook met het bloemschikken professioneel aan de slag.